Granlo - Mora, 10-9 SÅ SKÖNT!

Idag var det återigen match hemma i Granlo borgen, för motståndet stod tabell 2an KAIS Mora. Mora som jagar en superliga plats. Dom kom upp till Sundsvall redan en dag tidigare för att kunna ladda till max.
Vi hade haft en riktigt bra träningsvecka och det skulle synas direkt!
Efter 6 minuters spel hade vi tagit ledningen med 3-0 och Mora var chockat. Vi spelade otroligt bra och enkelt. Innan perioden var över så hade vi en ledning som var 5-1 och det känder riktigt bra. Kanske var det just därför det blev dåligt spel i 2a, vi trodde kanske att det var klart eller något. Mora började att trycka på och pressa mycket mer varpå vi slarvade i uppspel och passningar. Mora förde spelet mer och vi backade hem. Och innan perioden var över så hade Mora lyckats göra 4 mål och tagit igen till 5-5. I första perioden var det dom som fick många utvisningar (3) i andra var det vi som fick utvisningarna (2) men dom slog som fan på våra klubbor men fick ändå ingen utvining. Men det var ändå 3e perioden som var utvisningarnas period, vi fick hela 33 utvisnings minuter där var 2st 2+10 och en 5a. Men 3e perioden började bra efter 9 minuter så hade vi gjort 3 mål och hade en ledning med 8-5. Då vaknade Mora till, först får vi en utvisning och under den så drar Handsken ner en Moraspelare och dom får straff, varpå även Näsman får 2+10 och får sätta sig på läktaren. Men straffen räddas av en sten säker Kalle!

Men Mora ger sig inte och inom loppet av 4 minuter så har dom lyckats göra 4mål och tagit ledningen med 8-9. I och med deras 8-9 mål så slår Jonte av klubban och får då rött kort, 5minuters utvisning, då återstår det 4minuter av matchen. Det kändes inte alls bra. Mora har 5mot4 i 5minuter med 4minuter kvar av matchen och ledning, så dom börjar hålla i bollen och spela runt. Men 18:15 när vi börjat kliva upp med laget eftersom vi måste framåt trots att vi är en man mindre. Så lyckas vi få oss en straff efter ett mycket bra arbete av Frasse. Straffen tar Kindström hand om och gör inga misstag. 9-9 är ett faktum.

Men det är fortfarande spel 5mot4 för Mora, 19:34 var det dags igen. Grönblad ska lägga iväg en passning som blir på tog för lös men Mora backen lyckas ändå inte få tag i bollen och den går rakt fram till Svensson som distinkt kan lägga in bollen under målkvaktens högra arm! Poängkungen Svensson gör 10-9 och det blir ett enormt jubel och alla rusar in på planen! Det var dock en spelare som blev lite för het Lasse som av glädje slår klubban i sargen vid Moras bänk och åker därför på en utvisning 2+10 osportligt uppträdande. Det återstår alltså 26sekunder av matchen och Mora har ett 5mot3 läge. Handsken, Grönblad och Frasse hoppar in på planen för att klara av dessa sekunder. Mora har några OTROLIGT farliga lägen att sätta dit bollen men man gör det inte. Och segern är ett faktum! 10-9 till Granlo! Fy fan va skönt!

Sen var det nog den längsta matchen också 2timmar 30min, massor med avblåsningar och strul! Men ack så skön seger! Och detta trots att tränaren fick lämna båset. Kändes som man vunnit nån medalj  ;P haha.