Rhodos!

Skrev förut att det kanske skulle ske något.... Och nu har det skett, jag åker till RHODOS på söndag till söndag!
Men det som är ännu mer skönt är att jag inte behöver betala nåt, resa dit och hem samt hotell (5 *****) all inclusive, vad mer kan man begära. Sjukt nice äre!
Åker med Patrik och Persson som jag känner, men denna resa är via innebandyförbundet så det är inte bara ner och glassa, utan det är ledarskapsutbildning osv så det är ju fullt schema från morgon till kväll men lite tid för trevligheter kan man säkerligen få ändå!
Trodde först inte det skulle vara möjligt då jag jobbar 6dar nästa vecka, försökte få tag i chefen vilket var mycket svårt och med tanke på att det verkligen är sista minuten man meddelar så hade jag inte allt för höga förhoppningar. Men ringde tidigt imorse och fick tag på en chef (orginal chefen var på semester) och det gick att lösa! Det är tur att man jobbar inom vården ibland, den branch där det är mest vikarier så det löste sig iaf.
Nu är det bara jobba fredag och lördag, åka till Gullan och grilla och ha kul på lördag och sedan så åker vi lördag natt till sthlm och söndag vid 05:55 får planet mot Rhodos.

Var en sväng på gymmet tidigare också, måste ju pumpa lite innan man åker ;P haha. Man skulle kanske egentligen sola en gång innan man åker också, måste köpa solskydd dessutom. Blir nog lugnt idag annars, har ett jäkla berg att diska nu också innan jag ska käka samt tvätta lite kläder....


Här ligger hotellet, najz ;)    * * * * *

10.000 BC (2008)

10.000 BC (2008)

IMDB: 4,9/10
Fersar: 6/10

Det fanns en tid då både djur och människa var otämjda och den väldiga mammuten vandrade över jorden. En tid då idéer och tro föddes och för evigt formade mänskligheten. Filmen berättar historien om en ung jägare som tar sin stam på en farlig resa över ett kargt landskap där de tvingas att kämpa mot sabeltandade tigrar och andra förhistoriska rovdjur. På sin resa upptäcker han en förlorad civilisation och tvingas att försöka rädda en kvinna han är förälskad i från en ondskefull krigsherre som anser sig äga henne.

Det är ändå en helt okej film, lite segt då det är som samma sak om och om. Leta tjejen, hitta tjejen, tappa tjejen, jaga ikapp tjejen, hitta tjejen, tappa tjejen osv osv. Lite enformig story på det sättet, men omgivningen och själva filmen är bra och snygg gjord. Tycker att IMDB betyget är lite väl lågt ändå för denna film vilket jag inte riktigt förstår ändå. Ganska sorlig film ändå kan tyckas, men helt okej att se på :)


Pontypool (2008)

Pontypool (2008)

IMDB: 6,7/10
Fersar: 3/10

På en liten lokal radiostation sitter radioprataren Grant Mazzy och hans två kvinnliga medarbetare. De rapporterar om en helt vanlig dag, när de plötsligt får höra nyheter om ett upplopp inne i stan. Inom kort eskalerar nyheten från att verka vara en bluff, till att handla om stora, desperata folkmassor som rör sig på gatorna. Det verkar som ett nytt sorts, dödligt virus har infekterat staden. Hur ska de överleva och hur sprids viruset? Och varför sänds alla nödmeddelanden på ett främmande språk?

Ja va ska man säga om denna film då, när jag såg trailern så trodde jag då mer om denna än hur den var. Trodde den skulle vara betydligt hemskare men ack så fel man hade. Sen utspelar sig ju hela filmen i den där förbannade radiostationen. Kan inte förstå hur den kan ha fått så högt betyg på IMDB, verkligen svårt att begripa... Det är iaf tur man ser skräckfilm med en person som är lite rädd av sig och har svårt för den typen av film, det blir som ändå lite bättre då! :P hehe


Surprise maybe, i hope so....

Ja då var man tillbaka igen, har varit tyst någon dag här men har ändå inte gjort speciellt mycket mer än att jobbat.
Söndag var iofs ledig men då var det väldigt lugnt gjorde inte ett skit, hade vääääldigt tråkigt. Spelade mest tvspel och slappade. Amanda kikade förbi på kvällen iaf vilket var trevligt :) Sen var det bara upp tidigt på måndag och eftersom det var röd dag då bussar går kasst så var det till att springa till jobbet. Och på det så jobbade man delad tur så vid 12 gick man på rast, for och käka lunch med Persson och sedan åkte vi till Gullan och spelade lite fotboll, drack kaffe och snacka sen var man tillbaka på jobbet igen vid 16 för att jobba kvällen. Jobbet i sig går bra, det går framåt hela tiden iaf. Blir väl bättre när rutiner och så börjar komma, lättare och allt då. Känns ganska virrigt men ändå bra just nu.
Idag tisdag så var det jobb igen och efter det var det mest lugnt, blev lite innebandy och det var ju ett tag sen. Måste träna lite inför sthlm kan ju vara en ide :)
Nu är man ledig onsdag och torsdag sen jobbar man fredag och lördag, och på lördag blir det grillning hos Gullan med respektive vilket mest troligt kommer bli mycket mysigt.

Sen till veckan KANSKE det sker en överraskning men inget är klart ännu så det återstår att se. Får se hur det kommer att fungera med jobb också, är lite dumt att jag jobbar 6 dagar den veckan så får se om och hur det går att lösa. Men först måste jag vänta på klartecken, och inget är ännu säkert men man får hålla tummarna.

Har precis sett film, som kommer dyka upp här strax. Är egentligen flera, men vissa var så jävla dåliga så då orkar man inte ens skriva :p Sen blire att SOVA UT! Skönt som fan när man varit uppe 05:50 2 dar i rad.

Glas Påsk

Nu ska vi se här, jobbade ju i torsdags innan man gick av på långhelg och på torsdagen blev det ganska så lugnt lite tvspel och så med Persson. På fredagen så åkte vi två ut på Birsta och kollade läget sedan åkte vi runt lite ut till Bergafjärden och kollade runt och efter det vidare till Amandas stuga där det blev alkohol och lite käka. Mot kvällen blev det in till stan igen och jag och Persson drog på Casinot där det inte gick så bra -1500 men det var iaf ganska så roligt, när vi varit där ett tag å spelat bort lite pengar så åkte vi å käka innan vi åkte på en sväng utåt Kvissle för att kolla om de va nå småbarn ute och drack. Efter det så åkte jag ut till stugan igen där man sov över.
Idag, lördag, så vare mest lugnt blev Påsklunch och alkohol, chilla lite osv. Sen blev det middag och efter den så tog jag mig hem igen. Ikväll vet jag inte riktigt vad som kommer att ske, blir nog lugnt och sova för är trött.

Forrest gump, the runner...

Nu är pengarna slut, det är ju tur att det inte är så mycket kvar av månaden och att ganska snart iaf så kommer lönen. Får leva på vatten och bröd några dagar bara...
Det nya jobbet går bara bra, svårt med rutiner och sånt då det inte finns några :P Men man får göra egna, det är ju svårt när vi inte haft något personalmöte ännu, men det kommer till veckan då kanske det blir lite bättre sen. Annars går det bara bra, trivs bra än :p
Igår var jag med Persson till Gullan och surrade och drack lite kaffe, fixade inför innebandycupen som kommer i Maj som är i sthlm, fixade ihop laget och så. Annars hade jag jobbat och inte gjort så mycket, gick hem från jobbet igen då jag inte orkade vänta på bussen.

Imorse tänkte jag testa något nytt, käkade ett ägg och drack lite vatten sen sprang jag till jobbet (ca 3km), gick helt ok. Eftersom större delen av biten bara ät uppför och vissa partin är extremt branta. Men det tog ungefär 15min att ta sig dit. Duschade, fikade och sedan vare bara jobba på... När jag slutade så snörde jag på mig skorna igen och sprang mina 3km hem igen. Så har precis kommit ut ur duschen så man ska väl börja fixa sig någon mat kanske....

Imorgon jobbar man kväll så blir lite sovmorgon, sen tror jag ganska bestämt att det blir löpning imorgon båda vägarna också. Det är bra när man har en ryggsäck och kan packa allt i den, blir inte så tungt ändå och den är lätt att springa med.



Run Forrest RUUUUN!!!

The helg

Har inte blivit någon update på någon dag för jag har haft fullt upp sen så har internet varit så segt att man inte orkat sitta så mycket vid datorn.
Jobbade i fredags och sedan så var det bara hem och packa för att åka och spela fotbollsmatch. Matchen gick riktigt jäkla illa och vi förlorade väl med typ 5-0 eller nåt sånt. Så den matchen lägger vi inte mycket tanke på.
Efter matchen drog man till Kling och lirade FIFA för fulla muggar, kom inte hem förrän vid 02:30.

Lördag så var jag iväg till Alex ett tag och kollade på innebandyfinalen, drog ner till biteline och tog en öl med kimmy, alex, gullan. Men kunde inte stanna så länge eftersom jag skulle på 30års kalas. Så det blev ut till Alnö för festen, god mat och mycket alkohol, väldigt mycket alkohol och för ett flertal spårade det ganska så mycket. Sinnes fest kan ja lova. Killen i skogen var nog den bästa :P haha
Man kom iaf hem och överlevde.

Söndag så har jag hjälpt gullan, han hade fixat ett litet sammandrag med innebandy. Så det var 12 matcher och han behövde dommare så man fick ju ställa upp då. Det var ändå ganska så kul, man har ju mycket att hämta hos honom nu kan ja lova ;)
Nu ska jag väl fixa lite käk och sen så blire kanske lite häng med alex.

Internet är iaf fixat nu också, Comhem hade stypt mitt nät pga att jag tydligen hade något spam virus som skickade ut massa emails. Men nu ska det förhoppningsvis vara fixat.

Time to duscha! TJohej

Four Lions (2010)

Four Lions

IMDB: 7.5/10
Fersar: 3/10

Komedi om terrorism och ideologier där fyra män i en brittisk stad har en plan. Omar är desillusionerad inför hur muslimer behandlas i världen och har bestämt sig för att bli en soldat. Det tycker Waj låter intressant och Omar börjar planera också för honom. Med finns även Barry, en vit islamsk nihilist och Faisal som kan göra bomber och väntar på rätt tillfälle att spränga sig själv och istället tränar kråkor att flyga med bomberna genom fönster.

Jag fick höra att den skulle vara den roligaste sedan Borat kom, Borat är roligt, bra, underhållande. Detta var mest bara skräp. Var väldigt få tillfällen som man skrattade om man ens kan kalla det de, log lite kanske.
Ne denna film gillade jag inte alls, det som var roligt var väl att dom drev med terrorister men annars hade den inte mycket.


Ben-Hur (1959)

Ben-Hur

IMDB: 8.2/10
Fersar: 8/10

Judah Ben Hur är judisk prins och handelsman i Jerusalem i det tidiga Romerska riket. Han återförenas med sin barndomsvän, Messala, som nu är en romersk legionär, men deras politiska åsikter går isär vilket leder till svek och brusten vänskap. Judah Ben Hur får uppleva slaveri under romarna, men även en modig flykt från galärerna. Hans raseri leder honom till en uppgörelse med sina forma slavdrivare på den enorma kapplöpningsarenan.

En riktig klassiker en maraton film, över 3h lång. Måste säga att sista timmen är den bästa, riktigt bra. Sen är det så kul med dom här gammla klassikerna eller i film för övrigt, om det är en film man sett för läääääääääänge sedam så får man alltid den där "aha" upplevelsen mot slutet för då kommer man ihåg exakt när man såg den. Och det var när man var mycket liten jag såg den. Men den är så sjukt välgjord för att vara gjord på slutet av 50-talet.

Över 100.000 kostymer, 8000 statister 300 olika tagningar och en häpnadsväckande budget - bland de största överhuvudtaget i filmens historia. Ben Hurs skapare gjorde denna film till en av de största och bästa i denna epok. Charlton Heston gestaltar den oherhört starka karaktären Judah Ben Hur, den judiska adelsmannen i Palestina som under sin heroiska resa får uppleva slaveri under romarna, men även en modig flykt från galärena. Hans raseri leder honom till uppgörelsen med sina forna slavdrivare på den enorma kapplöpnings arenan. Vi får även följa hans möten med Jesus. Hestons enastående rolltolkning gav honom en Oscar för bästa skådespelare, vinnare av bästa film 1959 där den legendariske William Wyler fick sin tredje trofé för bästa regi. Filmen vann totalt 11 Academy Awards - och har på denna punkt varit helt oslagbar fram till TITANICs framseglande...


Mest ba fotboll ser de ut som...

Vad skedde igår då, jo man spelade FIFA mest hela dagen, samt ett gympass. Sedan blev det laga middag som tog 1 timme, kyckling med ris och currysås. Mycket gott var det! Efter det blev det åka och handla relativt stort iaf, så nu har man lite mat att göra något av, lite kvarg köpte jag med så man kan bygga lite ;)
Sen på kvällen blev det åka till Kling och spela massa fifa med lite folk, trevligt och kul vare.

Kom väl hem vid 00:30 sen ba sova och än så länge idag har man inte gjort mycket heller. Kling kom förbi innan han skulle till jobbet så spelade vi lite FIFA och nu sitter jag här, kollar vilka serier som kommit, updaterat bloggen lite. Tänkte ta och kolla på någon serie/film eller så.
Mitt internet har blivit så segt och det kan ju bero på att jag har tankat ner för mycket, lite dåligt planerat och göra det i början på månaden när det är låångt kvar av den, men men.

Annars idag vet jag inte va som sker förutom fotbollsträning ikväll då.

Unstoppable (2010)

Unstoppable (2010)

IMDB: 6.9/10
Fersar: 7.5/10

Tåg 777 skenar okontrollerat och hotar att utplåna en hel stad. Desperata försök att återfå kontrollen över tåget misslyckas och det är upp till två banarbetare, Frank och Will, att få stopp på det innan katastrofen är ett faktum. Men hur stoppar man någonting som är stort som en skyskrapa och rusar fram med kraften av en missil?

Denzel Washington är ju med i denna film, min favorit, så kan ju inte va annat än bra. Det var ju tåget det handlade om och hur man ska få stopp på det, så var ju som inte så många olika scener. Det var ju inte en av hans bästa filmer han spelat i, han hade väl inte så många repliker ändå men över lag så var filmen spännande och värd att se.


The man (2005)

The Man (2005)

IMDB: 5.4/10
Fersar: 4.5/10

Special agenten Derrick Vann är en men som är ute efter hämd på den som dödade hans partner, men efter att ha blivit missuppfattad för en annan så träffar han Andy Fidler, en försäljare men FÖR många frågor och en mästare på att komma ivägen för Vann.

Det var en action komedi och ja den var väl sådär. Dock var det inte så mycket som var speciellt roligt...


Helgen

I lördags var det fotbollsmatch mot essvik och den matchen slutade 1-1, personligen gick det ganska bra ändå iaf när jag lirade back, men när jag kom in på mittfältet i mitten på andra halvlek så blev det mest förvirrat. Kan inte lira mitt mitt vet inte riktigt var man ska hålla till eller hur man ska agera. Men ytterback gick bara fint och det var roligt :) Men overall så spelade vi på tok för dåligt och 1-1 är inte alls bra! Efter matchen drog vi direkt ut till klubbhuset för lagfest. Bastu och käk och en massa surr, lite tävlingar och så. Sedan in till stan där vi skulle mötas upp på Allstars men dit vare ju inte många som kom, tur va väl det ändå för det var så jävla tråkigt där.
Det bästa på kvällen var när man fick gå å käka innan man skulle hem...

Söndag så satt jag hos Kling mest hela dagen och spelade fifa och sen på kvällen var det middag, mys och film med amanda innan det var dags för att sova.

Idag har jag inte gjort ett skit mest spelat tvspel och så blev det en sväng på gymmet och köra ben/mage. Var iväg med amanda och storhandlade lite nyss 350:- fattigare och denna månad blir att leva snålt resten, har int mycke kvar på kontot inte....

Nu blire lite mer fifa och chilla, imorgon får vi se va som sker.... Börjar ju inte jobba förrän torsdag vilket är mycket skönt! :D

Operation Repo

Igår var det jobb igen efter det otroligt långa passet dagen innan, och denna dag var man helt slut i huvudet. Man ville bara hem, och att de var fredag gjorde väl inte saken bättre. Men det gick och det gick bra, var bara bita ihop och jobba på. När man kom hem var det lite lugnt med dusch å chill sen kom Hampus och vi åkte på burrito.nu för att handla mat och det var faktiskt mycket gott, och han som jobbade där var väldigt uppåt och trevlig :P
Sen hem och kolla lite film och tare lugnt..
Vi slog på TVn och hittade någon serie som var hur jävla kung som helst!
Operation Depo hette det och det handlar om en firma som kommer och tar tillbaka bilar från folk som inte har betalt lånet och så, och det är SJUKT mycket drama och det är sjukt roligt! Kung serie, finns 8 säsonger men har inte hittat alla dock. Men sjukt kung serie!

Annars lugnt, Amanda var här å sov och idag så är det fotbollsmatch vid 16 och direkt efter den åker vi ut till klubbhuset på kusten för att köra lagfest. Så måste förbi boa för att handla något gott öl och JD kanske..
Nu ska jag ta och klä mig och se va man ska göra.
Taggar igång med lite musik, GAMEDAY

PEACE


The Dark Crystal (1982)

The Dark Crystal (1982)

IMDB: 7.0/10
Fersar: 6/10

Detta är ju en riktigt klassiker och det höga betyget är ju mest för det. Tycker fan att dockor är riktigt hemska, får fan chills i kroppen av att se film med enbart dockor och sånt. Men det är en skön känsla, och den är ju så välgjord för att vara så paass gammal, är ju en film från 1983 så man kan ju inte ha för höga förväntningar. Tycker då att monstren då var hemskare än nu när dom är så jävla datagjorda, sen nu för tiden får man ju knappt se monstren som mest bara springer snabbt förbi kameran flera gånger och står gömda på mörka ställen. Ne detta är en riktigt klassiker :)

Handling:
I en annan tid... I en annan värld...
För tusen år sedan rådde fred på planeten. En gigantisk kristall spred ljus och godhet med sina magiska krafter från de tre solarna. Men så drabbade katastrofen världen. Kristallen sprack och förintelse började. De onda Skeksis blev de nya härskarna. De goda Gelflings utrotades en efter en. Nu är de tre solarna åter igen på väg att mötas. Godheten har fått sin sista chans. Jen och Kira, de enda överlevande i Gelfling-släktet, måste nu bege sig av för att försöka hela kristallen. Men den finns på den sista plats de skulle vilja besöka – mitt i hjärtat av Skeksis gigantiska slott. Om de misslyckas kommer ondskan fortsätta regera över planeten – för evig tid…


One more Movie

The Mechanic

IMDB: 6.5/10
Fersar: 7.5/10

Arthur Bishop är en "mekaniker" - en elit mördare med en strikt kod och unik talang för att snyggt eleminera mål. Det är ett jobb som kräver profissionell perfektion och total avskildhet, Bishop är den bästa i branschen. Men efter att hans nära vän Harry blir mördad och han finner en lärling i form av Harrys son så vänder Bishop mot dom ansvariga för att hämnas.

Jason Statham spelar Bishop och Jason är ju en kung stådespelare så det går ju inte att inte gilla denna film när han är med. Slutet är det en liten tvist, men såklart så fattade man ju redan innan vad som skulle ske ;)
Lite besviken på den "sista" striden som jag tycker var lite för enkel eller vad man ska säga och det sänker ju betyget lite, den var som lite kort den fighten. Men i övrigt en mycket bra film som sig så bör, action fullt ut :)


Jooooooooooooooooooooobbah

Idag är det torsdag en dag som snart är slut för jag hade tänkt att gå och lägga mig pga att man ska upp tidigt och jobba imorgon men även för att man jobbat hela jäkla dagen. Upp 6 för att jobba och sedan inte hemma förrän vid 20 då man slutade jobba, så det var ett monsterpass utan dess like med 12 timmar jobb. Vilket jag inte känner taggen på att utföra igen. Men det gick iaf bra.
Fick även ett samtal från chefen jag var och prata med på intervjun och ska dit på inskolning nästa vecka för att sedan börja gå på schema veckan efter och fram till augusti något sånt, kommer bli skönt att veta va man ska göra ett tag. Hoppas bara på att arbetet kommer att vara bra då jag inte jobbat så tidigare, men det är bara bita ihop och köra på om det skulle vara nåt.

Imorgon jobb 7-16 och sedan tror jag bestämt att jag hade bokat in en tid med Mr Hampus unt Elin så får väl se vad vi ska hitta på blir väl lite film, skulle inte bli förvånad om det blev några skräckisar eller så vilket brukar vara vanligt vid det umgänget.

Time to hit the bed or pillow......

Due Date (2010)

Due Date (2010)

IMDB: 6.7/10
Fersar: 7/10

Peter Highman väntar barn om mindre än en vecka och är på väg hem till sin fru. Men på flygplatsen råkar han få fel påse och blir oturligt nog stoppad för att försöka smuggla med sig droger men får ändå komma på planet eftersom påsen inte var hans. Väl på planet händer de saker och han själv och mannen som påsen tillhörde blir avkastade. Utan sin plånbok som han glömde ombord på planer står han nu fast flera mil från sitt hem. Eftersom mannen ska åt samma håll bestämmer han sig för att lifta med honom eftersom de är hans enda chans att komma hem till sin fru innan deras barn föds. Dock vet han inte att deras resa kommer gå allt annat än felfritt.

En rolig film helt klart och Zach Galifianakis är ju så förbaskat klockren. Detta var en av dom roligare filmerna som man har sett på ett tag tycker jag.


The day that did the other days....... ?

Igår var man ju på intervju och det gick väldigt bra tycker jag, fick bra gensvar och han var nöjd också. Den enda och den stora nackdelen är ju att det är folk som går före en. Folk som är lasade, folk som jobbat länge inom vården och väntar på en anställning. Hade man jobbat länge så hade jobbet kanske varit mitt direkt, men det visste jag ju redan innan jag sökte, men är alltit bra att söka ändå. Ska kanske få ett lite längre vik där med lite tur, man måste ju börja någonstans. Efter det så blev det gym med Adam och sedan hem för att käka innan man skulle åka iväg till Njurunda för att vara med i all-star matchen när det var avslutning för KBK föreningen. Lirade med spelare från dam och herrlaget mot ledare inom dom olika lagen i föreningen.



Läktarna var fulla, men det kunde ju ha varit mer liv på läktarna med tanke på allt folk. Redultatet skrevs till 6-1 för oss. Vi förde såklart matchen och hade kunnat bjuda på lite mer mål men ibland vill man ju att det ska se snyggt ut också :P Efter matchen och allt så var det 2 timmar till vi hade träning så då var det bara att fördriva tiden med att skjuta lite och fula runt. Sedan när vi väl hade träning så fick jag för mig att jag skulle så i mål, vilket var ganska roligt. Stod ju i mål förut men det var ju ändå en 7-8 år sedan nu (tiden går fan snabbt). Det var såklart lite ovant, men det var ändå jobbigt, skönt och otroligt viktigt var ju att mitt lag vann matchen och att jag bara släppte in 2 mål :P hehe.

Kom hem å käka lite kladdkaka efter träningen innan jag gick upp till Amanda och sov. Kom hem för ett litet tag sen, har ganska så mycket hosta känner jag men det går väl över. Ska snart iväg och jobba långkväll men man ska väl se till att äta något först. Och imorgon jobbar jag LÅNG dag/kväll och fredag dag sen blir det väl att hitta på något skoj i helgen.

Har beställt lite kläder till mig själv i form av en t-shirt och en hoodie från Ed Hardy.




Megamind (2010)

Megamind (2010)

IMDB: 7.3/10
Fersar: 5.5/10

Megamind är den mest briljante superskurk som världen någonsin skådat. Och den mest misslyckade. Genom åren har han försökt att erövra Metro City på varje tänkbart sätt. Varje försök har misslyckats kapitalt på grund av den bemantlade superhjälten Metro Man, en oövervinnelig superhjälte tills den dag då Megamind faktiskt dödar honom i ilska över att ännu en ondskefull plan misslyckats.
En okej film, var inte lika rolig som jag trodde den skulle vara men den är ändå sevärd skulle jag väll säga.



Get Low (2009)

Get Low (2009)

IMDB: 7.1/10
Fersar: 6/10

En väldigt impopulär gammal man vid namn Felix Bush, en enstöring som bott själv i skogen i 40 år, börjar fundera på den dagen han ska lämna jordlivet. Hur kommer hans begravning bli? Vad kommer folk att säga om honom? Vilka kommer att närvara?
Han dyker plötsligt upp i stan där förvåningen är stor, men på Quinn Funeral HOme tar man emot honom med öppna armar och hjälper honom med sin begravning, men det visar sig bli en svår uppgift då Felix själv vill medvärka på sin begravning.... Levande.

Denna filmen har jag väntat länge med att se eftersom jag kände att det skulle vara en seg å relativt tråkig film. Men när jag väl sett den så var den intressant, den var ganska så bra faktiskt. Det är ju ingen action precis men den har någon mystisk charm över sig.
Filmen är inspererad av en sann historie vilket gör den mer intressant. Det är dock ingen film jag skulle se flera gånger, en gång räcker väl för dessa typer av filmer.


Fjällen, fjällen


Helloj igen nu var man tillbaka efter en resa till fjällen (hemavan). Åkte från Umeå vid tre tiden på torsdagen, kom fram efter åtta eller något sånt, var bara packa in i stugan och chilla, kolla klart på hockeyn som var (Luleå - Skellefteå) tråkigt var det att Luleå skulle åka ur, men dom har gjort det riktigt bra detta år ändå får man säga. Hoppas de blir ännu bättre nästa år bara :) Vem ska man hålla på i finalen då? Man kan ju verkligen inte hålla på Skellefteå det skulle ju vara en synd, är man från Umeå så går det INTE att hålla på aporna det går bara inte. Färjestad vill man ju egentligen inte heller hålla på, men bara för dom har min gamla vän Kristofer Berglund så håller jag på han och lite på dom.

Stugan i övrigt var mycket fräsch och sjukt fin, bastu och bra utsikt och relativt nära backen och allt, riktigt bra stuga var det, måste varit dyr dock. Fredagen var vädret sådär, skulle åka upp till toppen direkt men liften stanna och vi vänta men inget hände så vi åkte iväg sedan starta dom den igen någon stund senate så vi åkte upp men man såg inte ett skit, vad så jävla mycket dimma, men det var kul att åka. Lördagen var det samma sak igen det var dimma uppe på toppen och även lite regn när man kom uppåt, vi tog oss upp och åkte ner på baksidan lite offpist, riktigt skön snö, men vi hann bara med ett riktigt åk där för när det var dags för nästa så fick man betydligt sämre glid och det duggande regnet hade förstört allt. Men i övriga backen var det helt okej. På Söndagen var det sista dagen och vi började med att åka i hemavan, fortfarande jävligt dimmigt och denna dag var glidet helt sämst då det hade regnat och så under natten. Så var ganska tråkigt att åka, men vi åkte iväg till Tärnaby och där var det riktigt roliga backar, massa dalar i backen som och mer fart och bättre väder. Roliga backar! :D
Hade även 2 födelsedagsbarn med på resan, på fredagen fyllde Peter år och på söndagen Amanda. Väldigt god mat har vi ätit och väldigt mysigt har allt varit. Trots vädret så var det en bra resa. Funderar på om man skulle skaffa sig skidor, är små tråkigt att åka bräda massor med dagar roligare om man kan växla lite och köra båda.

Nu är man tillbaka i vardagen och det är bar invänta jobben, imorgon ska man på intervju och hoppas på att det leder till ett fast jobb. Håller tummarna. Nu ska jag ner på stan och hämta ut ett paket, känns för övrigt jobbigt att kolla kontot när det inte finns så mycket kvar men en jävla bra bit kvar på månaden, usch.



Fredagen                             Söndagen


Lite offpist


Satt och fixade ett korthus ;P

RSS 2.0